Inloggen kennis database

Over ons

Onze rollen

Vanaf de ontwikkeling van het Polariteitenspel door Danny, werkt Danny met Fleur samen. De Polariteitentraining met Danny als vaste trainer, verrijkt deelnemers met een actueel en verrassend zelfinzicht. Hij is de docent in de training. De coaching door Fleur, richt zich op de transfer naar nieuw gedrag, gedachten en gevoelens. Het gevolg van deze aanpak betekent dat het polariteitengedachtengoed ook daadwerkelijk beklijft en de deelnemers in staat zijn dagelijks een goede balans en geluk te ervaren, zowel in werk als privé. Vanuit hun beider passie om het beste uit mensen te halen en de synergie in hun samenwerking, blijft het Polariteitenkabinet en zijzelf volop in ontwikkeling.

“Ik bied inzicht in wat men van nature te bieden heeft aan persoonlijke eigenschappen in polariteit. Ik coach en ondersteun mensen en teams in hun ontwikkeling, naar wie zij van nature zijn. Dit is mijn passie!”

Fleur Mulder-Warbout

Eigenaar Polariteitenkabinet, mede-ontwikkelaar Het Junior Polariteitenspel en het Gelijkspel en coach

Ik wist het zeker: ik wilde kleuterjuf worden. Elke dag werken aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Door de jaren heen heb ik echter ervaren, dat er (te)veel kinderen zijn, die zich niet optimaal mogen en kunnen ontwikkelen, door allerlei oorzaken en situaties. Het werd mijn drijfveer om kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, daarmee rekening houdend met hun beperkingen en situatie.

Ik had het geluk, dat ik een studie kon kiezen, die echt bij me paste: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO).

Tijdens mijn opleiding en de stages binnen de hulpverlening, heb ik ervaren, dat ik niet alleen mijn vaardigheden als hulpverlener, maar ook mijn eigenschappen zoals hulpvaardigheid, creativiteit, empathie en toewijding volop kon inzetten.

In mijn werk als manager in de kinderopvang en later als coördinator in de gehandicaptenzorg met ernstig meervoudig gehandicapte kinderen, werd ik echter geconfronteerd met de realiteit waarin je eigen balans ongewild kan omslaan naar reactiviteit. Door allerlei regels, kaders, kwaliteitseisen, meningen, verwachtingspatronen van anderen kreeg ik het gevoel dat ik mijn passie begon te verliezen. In plaats van te ervaren dat ik iets betekende deed ik niet anders dan elke dag voldoen aan de eisen van de omgeving. En dat ik het gevoel van geluk, heelheid en balans alleen kon ervaren bij de afwezigheid van nare dingen, zoals tegenslag en verlies. De ontmoeting met de wereld van de Polariteiten kwam precies op tijd. Dankzij dit nieuwe inzicht kreeg ik een nieuw perspectief op mijn werk maar ook op mijn privéleven. Na een opleiding voor coaching (ICM red.) en de combinatie met de Polariteitenspeltrainingen samen met Danny, ben ik in 2017 gestart met het Polariteitenkabinet. Door mijn kennis en ervaring met de spellen en het gedachtengoed, is het mijn passie geworden om mensen te laten kennismaken met Polariteiten. Ik bied inzicht in wat zij van nature te bieden hebben aan persoonlijke eigenschappen en welke ontwikkelingskansen er zijn voor ieder mens. 

Als coach werk ik met verschillende methodieken en tools, afgestemd op de individuele coachee. De coaching is oplossingsgericht, competentie- en vooral ontwikkelingsgericht. In combinatie met Het Polariteitenspel, Het Junior Polariteitenspel en/ of het Gelijkspel, gebruik ik bijvoorbeeld ook Geweldloze Communicatie, Voice Dialoque en RET (Rationeel Emotieve Training), afhankelijk van de coachvraag. 

Danny Warbout

Ontwikkelaar Het Polariteitenspel, Het Junior Polariteitenspel en Het Gelijkspel. Auteur boek: “Het Polariteitenspel verbindt”. Trainer en coach.

“Elke toekomst begint met erin te geloven”. Eigenlijk wilde ik van jongs af aan politieagent worden. Niet alleen vanwege het stoere imago, maar ook omdat ik daarmee zou helpen het kwaad te bestrijden en het goede en weerloze kon beschermen. Tijdens mijn militaire dienst, en ik heb het dan over de jaren zestig, werd dit jeugdig verlangen omgezet in een sollicitatieprocedure. Ik werd daarbij ook nog eens aangemoedigd en bij de selectiecommissie aanbevolen door mijn toenmalige Compagniescommandant. Na tweemaal drie dagen grondig te zijn onderzocht, zowel fysiek als mentaal, kwam de selectiepsycholoog echter tot de conclusie dat de keuze voor
het politievak voor mij beslist verkeerd zou zijn.

Voor het eerst werd ik geconfronteerd met het grote verschil tussen gedrag en vaardigheden, die de buitenwereld wel heel duidelijk in mij zag en het onzichtbare maar wel degelijk aanwezige gebied van mijn authentieke en menselijke eigenschappen. Eigenschappen waarvoor ik in de wieg gelegd was, zoals inlevingsvermogen en hulpvaardigheid, vrijheid, creativiteit en overtuigingskracht. En ik dacht bij mijzelf:
hoeveel mensen maken net als ik op dezelfde manier gemakkelijk verkeerde keuzes omdat zij zichzelf onvoldoende kennen, laat staan gebruik maken van wat zij aan eigenschappen in huis hebben.

Vanaf dat moment ging ik studeren in menswetenschappen en begon mijn loopbaan, eerst als consulent arbeidsbemiddeling, later als arbeidsdeskundige en na het voltooien van mijn Pedagogiekstudie als HRM manager in de Gezondheidszorg.
Mijn bevlogenheid voor persoonlijke ontwikkeling betekende ook gedurende 15 jaar een verbintenis als parttime docent aan de Hogeschool in Alkmaar. Na ruim 20 jaar in de Gezondheidszorg te hebben gewerkt, vervolgde ik mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer, vanzelfsprekend opnieuw in mijn vakgebied, maar dan gericht op training, coaching en consultancy.

Mijn eigen ontwikkeling werd vooral gestimuleerd, door het inzicht in de wereld van de Polariteiten. Het inspireerde mij tot het ontwikkelen van het Polariteitenspel, het Junior Polariteitenspel (i.s.m. Fleur Mulder en Joyce de Wit), Het Gelijkspel (i.s.m. Fleur Mulder) en het schrijven van een boek over de relatie tussen HRM en Polair Leiderschap: “ Het Polariteitenspel verbindt”.

“Mijn passie is mensen het besef te geven, dat het nooit de werkelijkheid om ons heen is, die de kwaliteit en het geluk van ons leven bepaalt. Maar dat jij het altijd zelf bent die jouw betekenis toevoegt aan de wereld om je heen. Je doet dit vanuit de dankbaarheid om het bestaan zelf. Dit betekent ook bewustwording en plezier in wat jij aan passie en prachtige eigenschappen te bieden hebt, zowel voor jezelf als voor iedereen die je op jouw weg ontmoet.”