Inloggen kennis database

Spellen en Boeken

Het Polariteitenkabinet biedt verschillende producten die uitermate geschikt zijn gebleken voor HR-managers, teamleiders, coaches, kindercoaches, loopbaanbegeleiders en voor allen die zich persoonlijk willen ontwikkelen en/of anderen hierbij willen ondersteunen of begeleiden. Naast het Gelijkspel als update voor het Polariteitenspel, is er ook een Junior Polariteitenspel voor kinderen en jongeren (en hun opvoeders, coaches en/ of docenten). Van Danny Warbout zijn er twee boeken verschenen:  “Het Polariteitenspel verbindt’ en het boek: “Waarom wisten wij dit niet eerder?”.

 

Er zijn veel verschillende methodieken voor persoonlijke ontwikkeling, soorten trainingen in communicatie en spellen (tools) voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. Veel van dat soort trainingen en tools zijn vaak kortdurend effectief; je hebt daar maar even profijt van en na een tijdje verval je weer in je oude gedrag.
Het Polariteitenkabinet biedt met de verschillende spellen en het gedachtengoed een revolutionair inzicht in jezelf en tegelijkertijd praktische tools om dit in concreet en positief gedrag om te zetten.
De spellen zijn ontwikkeld om inzicht te bieden in jouw unieke eigenschappen en talenten. Nieuw hierin is het begrip: polariteit. Een polariteit is het gelijkspel tussen twee positieve tegenstellingen. Onze eigenschappen zijn in onszelf van nature ook als gelijkspel aanwezig. Zo is er geen eigenschap zorgzaamheid, zonder los te kunnen laten, geen empathie zonder voor jezelf op te komen, enz. Wanneer jouw eigenschappen in balans zijn, communiceer je makkelijker met je omgeving, benut je je talenten en heb je meer energie.
Je ervaart meer geluk en balans in jezelf en in je relaties, zowel privé als in je werk.

Onze aanpak is daarbij wetenschappelijk gefundeerd, professioneel en tegelijkertijd respectvol en betrokken.

Het boek: ‘Het Polariteitenspel verbindt’ , door Danny Warbout, is ontstaan vanuit de praktijk. In dit boek worden de theoretische achtergronden en de praktische toepassing van het Polariteitenspel beschreven.

Voor coaches, kindercoaches, managers, docenten, loopbaanbegeleiders en andere professionals zijn Het Polariteitenspel en Het Junior Polariteitenspel geschikt, voor de coachee en allen die zich persoonlijk willen ontwikkelen is Het Gelijkspel ontwikkeld. Deze spellen zijn een waardevolle aanvulling op alle bestaande tools en methodieken, die in het licht van het Polariteitengedachtegoed bruikbaarder en effectief worden. 

Het Gelijkspel

Winnen door gelijk te spelen! Bij dit spel levert alleen een Gelijkspel tussen je eigenschappen je winst op. Dit spel kun je spelen als je niet lekker in je vel zit, je je onzeker voelt, conflicten altijd uit de weg gaat, altijd druk voelt om te presteren. Maar ook als je gewoon tevreden bent met jezelf en je jezelf nog beter wilt leren kennen en te weten hoe je heel bewust in balans kunt leven, werken of studeren.

Het Gelijkspel:

 • leert je gelijkspel te spelen met jouw unieke pakket aan eigenschappen.
 • bestaat uit 120 persoonlijke eigenschappen, verdeeld over 60 Gelijkspelkaarten.
 • kent 4 verschillende spelvormen.
 • is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van je talenten
 • is ook in eigen huisstijl te bestellen voor uw organisatie, als tool voor uw organisatie- en of teamontwikkeling.
 • Los te bestellen voor € 27,50 (incl.Btw).
Bestel

 

Waarom wisten wij dit niet eerder?

Wie smeert er nu persoonlijke ontwikkeling op zijn boterham!

In dit nieuwste compacte, maar volledige boek: Waarom wisten wij dit niet eerder! Wie smeert er nou persoonlijke ontwikkeling op zijn boterham!”, deelt Danny Warbout zijn jarenlange ervaring met training en coaching en het bestuderen van vakliteratuur op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, op een toegankelijke en uitnodigende manier.

Een feest van herkenning voor mensen die zijn trainingen al hebben gevolgd, voor anderen een uitnodiging om met deze nieuwe inzichten, een nieuw hoofdstuk van geluk en balans aan hun leven toe te voegen. Nu al de tweede druk. 

Het boek:

 • Bestaat uit 158 bladzijden, softcover.
 • Inzichten op het gebied van jouw talenten en eigenschappen in polariteit
 • Een nieuw inzicht, een gedachtegoed gebaseerd op Het Gelijkspel en de wereld van Polariteiten.
 • Los te bestellen voor € 14,50 (incl. 9% Btw) of gratis bij een training.
Bestel

 

Het Polariteitenspel

Het Polariteitenspel is een praktisch en doeltreffend instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Het biedt inzicht in jouw eigenschappen en jouw persoonlijke balans. Nieuw aan dit spel is het begrip: polariteit. Een polariteit is het gelijkspel tussen twee positieve tegenstellingen. Onze eigenschappen zijn in onszelf van nature als gelijkspel aanwezig. Zo is er geen eigenschap zorgzaamheid, zonder los te kunnen laten, geen empathie zonder voor jezelf op te komen, enz.

Het Polariteitenspel:

 • bestaat uit 120 persoonlijke eigenschappen, verdeeld over 60 polariteitenkaarten.
 • kent 8 verschillende spelvormen.
 • heeft bij elke spelvorm een uitgebreide toelichting als bijlage.
 • in combinatie met het boek ‘Het Polariteitenspel verbindt’ en/ of de Introductietraining nog effectiever.
 • voor HR-managers, coaches, loopbaanbegeleiders, andere professionals en/ of individuen die zich bezighouden met persoonlijke ontwikkeling.
 • Te bestellen voor € 27,50 (incl.Btw)
Bestel

Het Junior Polariteitenspel

Het zou toch mooi zijn, wanneer je van jongs af aan jezelf kunt zijn. Dat je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen gewoon 100% blijft en niet afhankelijk is van de prestaties, die je moet leveren. Dat je thuis of op school niet meer vaak conflicten veroorzaakt of altijd maar het omgekeerde, dat je juist conflicten vermijdt. Dat je niet beïnvloed wordt door wat anderen van je vinden, niet beïnvloed wordt door bijvoorbeeld pestgedrag van anderen. Dat je je leven lang kunt vertrouwen op wie je bent. Dat kun je echter pas, wanneer je weet over welke eigenschappen je van nature beschikt! De meesten van ons weten dat niet, omdat we van jongs af aan ons alleen maar richten op wat anderen, onze omgeving, ouders, school etc. van ons verwachten of eisen. We hebben het idee dat we net zo goed moeten zijn als de besten in onze klas, met onze sport of vergelijken onszelf met iedereen op social media. Dan is het ook logisch dat we ons alleen maar goed voelen, wanneer we goed presteren of wanneer anderen ons aardig en/ of perfect vinden….

Het Junior Polariteitenspel:

 • biedt de mogelijkheid je eigenschappen in polariteit te ontdekken.
 • leert je deze polariteiten als een gelijkspel in te zetten, waardoor je je gelukkig en zekerder voelt.
 • bestaat uit 36 polariteitenkaarten, een handleiding- en een spelvormenboekje.
 • Op de voorzijde van elke kaart staan twee uilen, die samen een polariteit afbeelden, geformuleerd door twee korte zinnetjes. Op de achterzijde staat deze polariteit nogmaals afgebeeld in de vorm van tekeningen, ter verduidelijking.
 • Te bestellen voor € 27,50 (incl.Btw).
Bestel

Spel op maat!

Het is ook mogelijk om een spel in eigen huisstijl te bestellen voor bijvoorbeeld In Company trainingen. Informeer naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil mijn eigen spel!

Boek Het Polariteitenspel verbindt.

In dit boek staan de theoretische achtergronden en de praktische toepassing van het Polariteitenspel beschreven. Denken in polariteiten is (r)evolutionair. Het betekent voortaan denken in ‘én-én’  i.p.v. ‘óf-óf’. De keuze voor Polair Leiderschap betekent leiding geven aan de eigen ontwikkeling en aan die van anderen. HR-managers, trainers, coaches, docenten, loopbaanbegeleiders, leidinggevenden worden door middel van dit boek uitgedaagd, om met nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Het boek ‘Het Polariteitenspel verbindt’ is:

 • Geschikt als naslagwerk na de training (-en).
 • Geschikt als passend antwoord op de huidige organisatiestructuren en -culturen.
 • Biedt inzicht in de eigen talenten, voor persoonlijk geluk en effectiviteit.
 • Ter verbetering van onderlinge verhoudingen en communicatie.
 • In combinatie met het Gelijkspel een ‘compleet’ verhaal.
 • Te koop voor € 24,50 (Incl.9% Btw).
Bestel